Tanken med Panama……

För en tid sedan började en tanke om att resa till Panama gro i våra skallar. Varför just Panama kan man ju undra? Jo, det finns faktiskt en alldeles särskild anledning till det. Förutom att det ser helt fantastiskt ut och lockar med underbara paradisstränder, gamla indianbyar, obebodda öar, storstad med skyskrapor och allsköns annat

Som väl de flesta av er vet så är jag och mannen i mitt liv släkt. Heltokigt men sant och för er som inte känner till storyn så kan ni läsa mer om den här.

För längesedan förmodigen någon gång i början av 1900-talet så utvandrade en Albert Sandberg och hans fru Olga ( fd Samuelsson ) till Panama och blev kaffeplantageägare. Olga var min mammas farfars syster om nu jag fattat saken rätt. Albert och Olga fick sedermera två barn, Albert och Corina. Albert även kallad Buster föddes i David Chiriqui den 4 januari 1920.  Han blev sedan den som efter faderns död 1945 drev kaffeplantagen vidare.  La Bonita hette plantagen och så vitt jag lyckats luska fram genom idogt googlande i dagarna så drev han den faktiskt ända in på 2000-talet. I dag fann jag även information om att han gick bort 87 år gammal den 2 mars 2007. Inte så illa pinkat att bli hela 87 bast ändå. Får hoppas på såna gener.

Så här såg han och hans syster Corina ut 1981 när de båda tydligen var på visit här i Sverige.20171008_153806596011960.jpg

Så tanken med Panama är förutom sol och bad just den här roliga lilla släktstoryn. Det är ju helt fantastiskt att det också är vår gemensamma släkt. Tänk så roligt det vore att besöka kaffeplantagen om den nu finns kvar och om jag förstått saken rätt så finns även Busters fru i livet.

Så spännande att känna historiens vingslag…….

En reaktion på ”Tanken med Panama……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s