Mexikansk chili med skvaller…

Sjutton alltså vad jag gillar att laga mat och då helst mat a´la veganstyle så klart. Två gånger den här veckan har jag lagat denna mexikanska chiligryta. Fantastiskt god och vegansk! Dock blev inte rätten helt vegansk på grund av den creme fraiche som jag serverade till men ändå.

I receptet står det att man helst ska ha puylinser i grytan. Det vet jag inte ens vad det är men jag hade däremot gröna linser hemma i skafferiet. Funkade utmärkt. Jag krämade också på lite extra med kryddorna. Alltid gott när det hettar lite och just i går lät jag bli att ha i koriander. Min söta vän Carro som var här på middag avskyr nämligen koriander. Dumt att ha i det då. Lite som om hon skulle bjuda mig på getost. Skulle inte kunna äta den läbbiga osten ens om jag fick betalt för´t, huua! Till grytan serverade jag färsk persilja till Carro, färsk koriander till mig och mr j samt creme fraiche med smak av chili och paprika, färsk lime, bröd, salt och olivolja till oss allihop. Jag gjorde alltså inga majsmuffins som det står i receptet men det kanske jag testar att baka en annan gång. Fick det till första gången jag åt den här rätten hemma hos vänner i Gerrebacka. Absolut gott men tror nog att jag föredrar bröd till ändå.

Älskar mat och älskar vänner på besök och förutom att äta & pimpla rödtjut hann vi också med att snacka om dejting, ex, sexuella trakasserier, blommor, resor, trosor, och allsköns annat viktigt som oviktigt i livet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s