En man på rea!

Nu har det visserligen hunnit passera en kväll, en natt och ytterligare en dag och en kväll. Så känslorna svallar inte längre riktigt lika hårt längre. Men i går var jag färdig att rea ut mannen i mitt liv på Blocket. Nästan så jag kunde lagt ut honom under bortskänkes. Nu har jag nog ångrat mig ändå och behåller honom men jäklars vad putt jag blev i går när han var lite klumpig

Vi fick leverans av vårt nya fast så klart gamla matbord som jag nyligen klickade hem från underbara shopen Linne & lump. Mannen skruvade ner vårt gamla bord och ställde sig sen och började skruva ihop det nya. Han stod då under taklampan och plötsligt när han reste sig upp så slog han givetvis skallen i lampan som så klart gick i bitar. Kan ju tyckas vara en petitess. Det var ju bara en gammal lampa men till saken hör att detta inte var vilken lampa som helst. Det var en tvättäkta 50-talslampa i vitt porslin och med en liten knopp i teak. Det har en gång i tiden tillhört min älskade mormor som sedan många år tillbaka bor i Nangijala. Älskade denna gamla lampa och det ironiska är att den verkligen hade kommit till sin rätt här i nya drömlyan. Aldrig förr har den passat så fint där den hängt som nu. Den lilla ovandelen i teak var lite pricken över i ovanför vårt matbord i teak och med vår skänk i teak strax där bakom.

Ibland hatar jag att gilla gamla saker och jag hatar att vara så blödigt bara för att något har tillhört någon speciell person. Ja, egentligen gilllar jag det förstås men ändå. Tänk så lätt det vore att gilla nytt och bara kunna åka till Mio och köpa en ny möbel/ lampa eller vad det nu kan vara som man råkat göra sönder.

Lärdom av detta, stå aldrig under en lampa och greja. Särskilt inte du min man.

Det var dessutom inte så längesen denna min man råkade göra sönder min favoritvas och innan dess en ljuslykta som jag tyckte mycket om. Det var dock som tur var inga gamla anrika prylar så det var väl inte hela världen men ändå,

Pluspoäng dock för att han i dag hade köpt en ny lampa som redan satt på plats över bordet när jag kom hem. Riktigt snygg även om den förstås inte kan mäta sig med mormors fina gamla anrika lampa. Han hade dessutom varit lite fiffig och tagit loss den lilla teakbiten från mormors lampa och pysslat på den på den nya. Så nu finns i alla fall en liten bit kvar av älskade mormors lampa. Ibland får man vara glad för det lilla.

Tyvärr blev det inte så värst bra bilder när jag nyss fotade men om ni tittar noga ser ni den lilla teakknoppen som här pryder vår nya lampa.

20180806_214453.jpg

20180806_214838.jpg

Här en ganska kass bild till fast nu på den gamla lampan. Jag har inte direkt ägnat mig åt att tokfota just lampan sedan vi flyttade in så den får duga. Där sitter han glatt under lampan min käre klantskalle.

Tack för de här åren kära lampa. Jag är åtminstone glad att vi nu vid din borgtång kunde donera din lilla teakknopp. Så har vi åtminstone en liten liten bit kvar av dig

Vila i frid och trevlig afton på er vänner och annat löst folk!

20180806_214750.jpg

En reaktion på ”En man på rea!

  1. Kan absolut förstå tanken om att vilja sälja mannen på blocket. Dock tror jag det skulle väcka viss uppståndelse så det var ju skönt att det lagt sig en smula.
    Å jag måste ju erkänna att den nya lampan var helt ok den också. Bra köpt!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s