Nu är det kokta fläsket stekt!

Märkligt uttryck det där om det kokta fläsket som blir stekt men ändå ett ganska träffande uttryck ibland.

Nu får det nämligen tyvärr vara slut på vår 7-dagarsprenumration på GP i tvättäkta gammaldags pappersformat. Jo, det finns faktiskt tro´t eller ej fortfarande människor under 70 bast som har morgontidning av papp.

Egentligen älskar jag vår gamla papperstidning och vill inte alls säga upp den. Just Gp i pappersformat ska bara finnas i ett hem. Punkt. Även om jag inte lusläser den varje morgon så bläddrar jag alltid igenom den. Den ger mig bra omvärldskoll och det är liksom lite fint att den finns här hemma. Ett arv från min barndom kanske. Vi hade alltid Gp hemma.

De senaste åren har folk nästan skrattat åt oss när vi sagt att vi har fortfarande har Gp i pappersformat. Vem tusan prenumrerar på en morgontidning i papper liksom? Vem gör det nu för tiden?

Hur som så är det i alla fall slut på det snart. I alla fall varje dag. Jag har precis ändrat vår prenumration till att endast omfatta fre-sön. Varför då undrar väl ni?

Ja det är inte det att jag har gått och blivit modern och bestämt mig för att läsa den digitalt. Det är nämligen inte alls samma sak. Hatar digital morgontidning men däremot så har Gp plötsligt ändrat sina distributionsrutiner. De brukar lägga tidningen utanför vår dörr men pga besparingsåtgärder har de slutat med det. Numera lämnas tidningen i postfacken. No big deal kan man tycka och jag är absolut inte lat men att behöva klä på mig på vardagmornar och gå ut för att hämta tidingen är inte riktigt samma sak. Klä på mig är dessutom det sista jag gör innan jag går i väg till jobbet. Jag struttar mest omkring näck eller halvnäck här hemma om mornarna och har ingen som helst lust att klä på mig och gå tre trappor ner och sedan ut för att hämta tidningen på vardagarna. På helgerna är det däremot en helt annan sak. Då gör jag det så gärna så. Inga problem alls.

Så nu är ”varjedagsprenumrationen” som jag haft i nästan hela mitt vuxna liv ända sedan jag flyttade hemifrån strax före 18-årsdagen ett minne blott.

Tiderna förändras även om det ibland tar en evinnerlig tid….

Detta inlägg skrev jag egentligen i går så ni får även hålla tillgodo med bilden som jag tog i går. Så klart på gårdagens Gp men vad gör väl det.

God kväll!

20190301_173517.jpg

 

En reaktion på ”Nu är det kokta fläsket stekt!

  1. Det ÄR mysigt med tidningar, bläddra och svepa över text. Tack och lov har en del caféer papptidningar, dock på engelska eller spanska, men så mysigt att någon gång ibland sätta sig på ett av dessa och bläddra.
    Väldigt många äldre sitter i timmar med kaffe och bläddrar och läser, växlar några ord med varandra om någon nyhet. Det är vackert att se. 🙂

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar