En dag i matens tecken!

I går tillbringade jag dagen på Vegovision. För er som inte vet vad det är så är det en årlig återkommande mässa om djurfri mat och ting. Det handlar om skor, kläder, hudvård och annat.  Jag har varit på mässan en gång tidigare och gillade den mycket. Så i år släpade jag med mig kärleken i mitt liv och ena avkomman med flickvän.

Jag är så nöjd med dagen. Vi provsmakade så mycket gott att jag var mätt i flera timmar efteråt. Särskilt imponerad blev jag över ostarna. Vi det ståndet var det lång kö hela tiden. Det var faktiskt enda stället där det ens var kö. Poppis med ost utan ost 🙂 Just ost är ju en anledning till att jag inte är helvegan. Jag tokälskar ost och tycker inte att veganska fejkostar håller måttet. Jag tror att jag hittat en möjligen två som funkar men ändå har jag tyckt att det inte slår vanlig ost. Ja, det var i alla fall vad jag trodde  ända tills i går. Tusan vilka goda ostar utan ost som jag smakade på. Kan jag hitta alla dessa här i stan så är jag nog fasen beredd att ge upp kossaosten ändå. Mums fillibabba!  Tyvärr fick jag inte med alla på bild och tyvärr hade de inga med sig till försäljning. Jag ska kolla med Bara bra mat här i kvarteren och Happy Vegan nere i stan. Någon av de två borde ha tänker jag. Annars får jag börja bli lite obekväm och tjata in dem. Ska nog vara lite jobbig och tjata lite både här och där till exempel i vår lokala Ica-butik.

20190406_125753.jpg

Jag har varit lite orolig sedan jag hörde att Astrid & aporna gick i konkurs. Deras ”korv” hot chörizo har varit min favorit i flera år nu. Det är den enda sojakorven som verkligen smakar något och dessutom ser apitlig ut. Grillar alltid chörizo när vi är i Sälen och förlustar oss i vår lilla grillstuga.  I går fann jag inte bara en utan flera nya favoriter från Sorunda Korvfabrik. Jag köpte med mig ett paket chorizo och ett paket med ost och chillismak. Dundergoda!

20190406_152237.jpg

En burk marmelad gjord på granatäpple samt juice och en bok om att äta djur slank också ner i shoppingkassen. Boken var det egentligen min kära man som köpte. Själv har jag hört talas om boken så klart. Den är omtalad så jag kanske läser den jag också. Jag köpte också en burk vegansk pesto och efter att jag smakat på den undrar jag nästan varför vanlig ”ovegansk” pesto ens finns. Jag använde den i går när jag lagade middag och det blev kalas. Ytterligare en vara jag måste leta upp här i kvarteren alltså, suck!

Några paket med choklad och en ett par gratistidningar fick också följa med hem och just det. Läppglans så klart! Vad är väl lite shopping utan ett nytt läppglans. Helt vegansk så klart. Känns så bra.

20190406_152304.jpg

20190406_152237-1.jpg

20190406_152249.jpg

Det var på det hela taget en mycket rolig och givande dag som gav mig massor med inspiration till min fejkblonderade matlagarskalle. Dagen avslutades sedan med att mannen begav sig vidare till arenan för att spana in sitt älskade lag Bk Häcken som dessutom gick och vann i solskenet. Vi andra tog Älvsnabben in till stan och åkte sedan vidare hemåt med spårvagnen.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

20190406_130338.jpg

Barnet mitt har som synes inte ärvt sin mammas ”linslusbetéende. Henne fångar man minsann inte så lätt på bild. Tur då att flickvännen är desto mer lik mig, hahaa 😀

 

Fundering för dagen får bli dessa ord från en bok som jag dessvärre inte köpte med mig. Ångrar mig lite men den finns ju att få tag på. Intressanta tankar och med dessa ord säger jag trevlig söndag.

Mer veganskt åt folket!

20190406_140904.jpg

En reaktion på ”En dag i matens tecken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s