Njae!

Det här kanske ser gott ut tänker ni men skenet bedrar. Eller bedrar och bedrar. Apelsinen smakade visserligen som en apelsin ska göra och oliverna var det heller inget fel på. Kaffet smakade kaffe, salladen sallad, tomaten tomat och de hade havremjölk för mig att ha i men brödet var torrt och trist. Ska man dessutom servera apelsinklyftor på en macka så kan det vara en fördel om de är skalade tycker jag. Kombinationen var väl dessutom så där men snubben var var ändå vänlig och slängde i hop denna macka till mig eftersom han inte kunde ståta med någonting veganskt alls.

Det ekade lite tomt hemma i skåpen efter våra festivaldagar därav frulle på lokal. Vi började morgonen med en pw och avslutade med frukost på Torps café här i kvarteren. Vi har pratat länge om att testa stället. Joakim har ätit där för längesen och så även dottern och min moder. Ingen var nöjd men eftersom det var några år sedan så tänkte vi ge stället en ny chans. Nu får de dock ingen mer chans. Min kära snubbe var inte heller så nöjd. Så Torps är inget vidare varken för veganer eller ”oveganer” Hans macka var torr och smakade så där. Det stod att det var en skink och ostfralla men skinkan fick han banne mig leta efter. Till slut hittade han den men i en försvinnande liten mängd. Snålt!

Vi satte oss ute då de var finväder och de ändå stoltserar med att de har en gårdsservering. Det var väl att ta i men det är en gräsplätt omgärdad av en häck med tråkiga bänk/bord ståendes lite huller om buller. Inte ett dugg mysigt utan kändes mest slarvigt och hafsigt. Slöseri med både lokal och trädgård när det skulle kunna vara en riktigt liten pärla för oss här i öster. Dröm ändå med kafé med trädgård och med lite omsorg om krubbet, ett par krukor utomhus, några dukar, roliga trädgårdsmöbler och kanske en ljusslinga i det stora trädet skulle det kunna bli så bra och vad tusan. Det är faktiskt 2019 och inte 1983. Så något litet vegansk på menyn är väl inte för mycket begärt. Möjligen kan man komma undan med det i Tranemo eller andra liknande små orter men inte i Göteborg för bövelen. Det är ändå vårt avlånga lands näst största stad….

Diss alltså för Torps café!

20190610_102721.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s