Inget ont som inte för något gott med sig….

Ni vet kanske att vårt hus sprack strax efter att vi flyttat in förra sommaren. En del av er vet det i alla fall. Jag är lite osäker på om jag har tagit upp det här i min lilla hörna eller inte, hmm?

För er som inte vet så kan jag i korthet berätta att vårt hus alltså drabbades av sättningar i juli förra året. Det sprack helt sonika!

I en lya på bottenvåningen blev det så skevt att man kunde se ut i ett mellanrum mellan fönsterbåge och vägg. Lite oroligt och framför allt så blir det jäkligt dyrt och bökigt. Vi håller just nu på att påla hela vårt hus och det kommer kosta sina miljoner. Vi vet ännu inte vad notan kommer landa på men det kan bli upp emot 10 miljoner. Våra avgifter har vi redan höjt litegrann och i slutändan kommer vi alla att på något sätt få hosta upp lite riksdaler. Surt som tusan men inget ont som inte för något gott med sig som man brukar säga.

Med anledning av pålningen som görs nere i våra källare så har vi nämligen fått tömma våra källare. Vi har inte bara fått tömma dem. Vi var dessutom tvungna att göra det helt ”soprent” där nere vilket innebär att alla mellanväggar, hyllor, dörrar och allt har fått rivas ner. Det ekar tämligen tomt där nere just nu. Det är tomt fult och trist.

Det fina i kråksången var dock att när vi ( läs min man) rev ner några hyllor vi hade i just vårt källarutrymme så hittade vi en gammal hyllplanka med texten Gothenburg på. Vi har absolut ingen aning om varför det står just Gothenburg på brädan. Vi vet heller inte var den egentligen kommer i från men vi vet att vi gillar gamla saker. Vi tyckte dessutom att den där gamla plankan var rätt fin. Så nu pryder den vårt kök. Den hänger precis ovanför hyllan gjord av svärfars gamla bord. På hyllan samsas gamla burkar som en gång i tiden innehållit både kakor, bakpulver, Oboy, godis och annat spännande.

Billig ”tavla” ändå. Älskar gammalt! ( kanske inte ser så snyggt ut på bilden men vi gillar´t och det är ändå huvudsaken )

Njut av kvällen för det tänker jag göra…..

20191213_175200.jpg

 

Lämna en kommentar