En sorts foodporn!

Det här kanske inte ser mycket ut för världen men skenet bedrar kan jag lova. Det här är gårdagens middag här i störtsköna Bagis. Det är en ”mantagervadmanhaver” eller ”hittepågryta” som jag brukar kalla det när jag helt sonika slänger i hop en gryta av det som finns i skåpen. Det bästa av allt är det i princip alltid blir gott när man tager vad man haver. Det blir inte alltid superdupergott men alltid gott. Det går liksom inte att göra en äcklig gryta. I alla fall inte om man är någorlunda bevandrad i kokkonstens ädla hantverk.

I går hittade jag en halv rödlök, en tredjedels purjolök och en liten bit färsk chili i kylen. Där fanns också en förpackning havregrädde, en kruka koriander, jalapenos på burk och en röd spetspaprika på väg att ha sett sina bättre dagar. I skafferiet stod en burk svarta bönor, en tetra kikärtor och lite krossade tomater och bara väntade på att få användas.

Jag kokade i hop allt med några stänk grönsaksbuljong lite soja, spiskummin, färsk vitlök och en del annat smått och gott i kryddväg. Sen åt vi i hop med tortilla bröd och toppade med en näve cashewnötter. Blev riktigt gott! Kanske inte så där ”superduperbästagrytanjaglagat” men riktigt gott. Mums!

God fredag!

20190530_174054.jpg

En reaktion på ”En sorts foodporn!

  1. Lät ju väldigt gott!! Jag gör likadant men jag kallar det ”vad huset förmår” . Kärt barn har många namn ha, ha. Puss o kram min goa dotter

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar